Bedrijfsmassage

Door TouchPro® stoelmassages aan te bieden in uw bedrijf, geeft u aan dat u aandacht heeft voor uw medewerkers en dat hun inzet en persoonlijkheid gewaardeerd wordt. De stoelmassage wordt ervaren als een waardevolle, secundaire arbeidsvoorwaarde.
Het versterkt de sfeer binnen uw bedrijf, waardoor uw onderneming beter functioneert.

De TouchPro®stoelmassage wordt ook ingezet voor het laaghouden van ziekteverzuim en als preventie van spanningsklachten als gevolg van een niet optimale, vaak belastende werkhouding (RSI/KANS).

Een TouchPro®stoelmassage eens in de week / eens in de 2 weken is een goede structuur en regelmaat. Effect bouwt zich op. Elke keer ervaart u naast het verfrissende effect ook meer bewust een lichaamsgevoel en gaat u spanning/klachten eerder herkennen. Eens in de maand heeft eveneens een licht opbouwend effect.
Deze speciale bedrijfsstoelmassage is een shiatsu massage vanaf heupen, rug, schouders, armen, handen, vingers, nek en hoofd.
Uw kleding kunt u aanhouden en er wordt geen olie gebruikt.

Het bevorderen van 'Welzijn op het werk' betekent dus een effectieve vermindering van ziekteverzuim. Het is een directe manier van verminderen van stress en stressgerelateerde klachten zoals burn-out en vele andere klachten.

Bedrijfsmassage? Een kleine investering met groot resultaat!


RSI

RSI klachten zijn o.a.: pijn, stijfheid, tintelingen, dof gevoel, onhandigheid, krachtsverlies in vingers/handen, uitstralingspijn naar de benen. Last van o.a.: hoofdpijn, nek-, rug-, schouderpijn, (tennis)arm, pols, hand, buik, benen, kramp in de benen/tenen, voeten.

RSI (Repetitive Strain Injuries) of ook wel Cans of KANS (Klachten aan nek en schouders) genoemd, is de verzamelnaam voor een belangrijke groep pijnklachten die steeds vaker voorkomen op de werkvloer. De vroege symptomen van RSI worden vaak genegeerd, hetgeen kan leiden tot het ontwikkelen van chronische aandoeningen.

De belangrijkste aspecten die bijdragen tot het ontstaan van RSI zijn:

 • Langdurig herhaalde bewegingen, zoals o.a. bij computerwerkzaamheden
 • Een verkeerde of belastende lichaamshouding, statische houding, weinig variëren van houding
 • Gedrag, zoals negeren van eigen lichaamssignalen en klachten: het gaat wel weer over..
 • Door stress en werkdruk in alle beroepsgroepen kunnen RSI- en andere werk gerelateerde klachten ontstaan, van nek-schouderpijn tot een burn-out
 • Berucht is het computer gebonden werk, maar ook in de kappersbranche, bij schoonheidsspecialismes, in de bouw,  de schoonmaakwereld, bij chauffeurs en niet te vergeten ook gewoon thuis.

Veel klachten zijn te voorkomen door bewust te worden van lichaamshouding en het toepassen van stressreductie.

op locatie ook tijdens conferenties

Naast het aanbod van stoelmassage wordt eveneens de mogelijkheid aangeboden om klachten te verminderen. Er wordt vooral gebruikgemaakt van de Triggerpointmassagetechniek en de Dieptemassage.

De Triggerpointmassagetechniek is zeer effectief. In korte tijd leert men signalen herkennen en de technieken juist toe te passen, eventueel met gebruik van een hulpmiddel.

 

Voordelen voor uw bedrijf op een rijtje :

 • Het voorkomt en verlaagt ziekteverzuim
 • De werknemer krijgt meer energie
 • Het werkt verkwikkend en verhoogt de concentratie van de werknemer
 • Klachten worden eerder gesignaleerd en serieus genomen
 • Het werkt preventief bij het voortduren van klachten en het chronisch worden daardoor
 • De stoelmassage duurt in totaal 20 minuten, vergelijkbaar met een koffiepauze
 • De belasting betaalt mee (voor meer informatie klik hier)  zie ook: voordelen nihilwaarderingen 20.1.9

 

Hoe werkt het

Stoelmassage:

Op een structureel moment in de week, op afgesproken tijd.
Uw kleding kunt u gewoon aanhouden, en er wordt geen olie gebruikt
Mensen komen om de beurt voor een stoelmassage in een liefst rustige ruimte (aan het bureau zelf is ook een mogelijkheid).

Triggerpointmassagetechniek

In het begin worden de sessies eens in de week gepland. De eerste 3 keer wordt, vanwege de intake en het leren omgaan met eventuele hulpmiddelen, de behandeling voor 1.15 uur gepland.
Afhankelijk van de chroniciteit van de klachten, en het dagelijks toepassen van de zelfbehandelingen (een paar minuten per keer), zullen de sessies steeds korter worden en om de 1 tot meer weken gepland worden.
Het is van te voren moeilijk te zeggen hoeveel sessies nodig zijn. Het kan de ene keer spectaculair snel gaan en een andere keer duurt het een paar sessies voor er effect opgemerkt wordt en het proces effectief doorgaat.

Uiteraard wordt goed bekeken of de Triggerpointtechniek passend is voor de persoon en de klachten op dat moment, zodat sessies niet nodeloos gepland blijven worden.

Totaal pakket bedrijfsrelaxatie:

TouchPro® stoelmassage, Triggerpointmassagetechniek, individueel ergonomisch advies, korte stressreductie/relaxatiemogelijkheden.

 

Noord-Brabant, Tilburg/Goirle/Breda/Baarle-Nassau/Chaam/Eindhoven e.o.

Zuid-Holland, Vlaardingen/Leiden/Leiderdorp/Delft e.o.

Vlaanderen, Hoogstraten/Turnhout/Merksplas/Beerse/Kalmthout e.o.

e-mail:    info@stoelmaatje.nl

Telefoon
NL: + 31 (0)6 4594 2759
BE: + 32 (0)3 3222 194 (Hoogstraten)